Månsbro förvärvar 786 lägenheter i Hovsjö

Publicerat 2019-09-30

Originalartikeln är länkad (Fastighetsvärlden).

Kommunfullmäktige i Södertälje har fattat beslut om att sälja 786 lägenheter, varav 126 radhus, i stadsdelen Hovsjö. Köpare är Månsbro Fastigheter, som idag äger fastigheter i Hovsjö. Det handlar om bostäder ur miljonprogrammet.

Den nya ägaren tar över fastigheterna i januari 2020.

– Vi har ställt höga krav på köparen och vi ser att Månsbro Fastigheter lever upp till dem. Bolaget är en stabil, långsiktig och ansvarsfull hyresvärd med god ekonomi som redan äger fastigheter och är engagerade i Hovsjö. Vi hade flera spekulanter och vi har gjort en samlad bedömning att den här hyresvärden är bäst lämpad ur flera perspektiv, inte minst för Södertäljes utveckling, säger Yilmaz Kerimo, ordförande i Telge Hovsjö (S) i ett pressmeddelande.

Vill förbättra området

Hur kommer hyresgästerna märka av bytet av ägare?

– Kortsiktigt kommer man inte märka av så mycket men långsiktigt kommer vi arbeta för att göra området bättre genom att öka trygghet och trivseln i samverkan med Telge Hovsjö, säger Lars-Åke Månsson från Månsbor fastigheter till SVT.

Hur ska ni förbättra området?

– Vi kommer se till att det blir snyggt. Vi kommer renovera och skapa ordning och reda på fastigheterna. Vi har sedan tidigare fastigheter i området och nu tar vi ett stort ansvar för att förbättra området.

De här fastigheterna får nya ägare:

•Kvarstavägen 1-95

•Granövägen 1-13, 14-29, 31, 64-77 och 115-146

•Grönkvist gränd 19, 21-34, 36, 38 och 40

•Gröndalsvägen 4, 16, 20 och 62

Gå till sidartikel