Om oss

Månsbro fastigheter har som devis att förvärva, förvalta och förädla samt bygga fastigheter. Företaget ägs i sin helhet av bröderna Per-Axel och Lars-Åke Månsson. Månsbro Fastigheter AB är ägarbolaget i vår företagsgrupp. Ett av våra honnörsord är långsiktighet. Vi väljer att äga fastigheter istället för att placera pengar på banken

Vi inom Månsbro Fastigheter har som mål att öka omsättningen med minst 10 Mkr årligen till 2023. Vi ser helst att vi inte överstiger 50% i belåningsgrad, för att ha sunda affärer.

Vi vill öka hyresomsättningen genom rätt förvärv och egen byggnation. Framtiden visar vägen.

Månsbro äger idag främst bostads-, lager-, logistik-, industri- och handelsfastigheter i Södertälje och i Gamla Stan.
inCup Sörmland samt SHARP Södertälje (Månsbro KC) ingår i koncernen.

Historia

Månsbro Fastigheter AB:s historia går tillbaka ända till 1978, då bröderna Per-Axel och Lars-Åke Månssons föräldrar köpte den första hyresfastigheten som är belägen på Bellmansvägen 6 i Rosenlund, Södertälje. Bröderna skolades in i företaget och det dröjde till 1997 innan man utökade beståndet till att sedermera omfatta 350 lägenheter och lokaler i Södertälje centrum samt Rosenlundsområdet. Hela beståndet avyttrades 2007, bara några månader innan den globala finanskrisen slog till. Köpare var M2 som ägs av Rutger Arnhult och fastighetsvärdet var runt 200 miljoner kronor.

Utbyggnation

Efter försäljningen var bolaget passivt på fastighetsmarknaden och avvaktade ett positivt läge. 2010 var det ekonomiskt riktigt att återigen börja titta på nya förvärv och nu var inriktningen kommersiella fastigheter. Köp av en fastighet i Lina Företagsby följdes upp av ytterligare tre i samma område, samtliga dessa fastigheter är idag avyttrade. I juni 2011 förvärvade Månsbro den 27 000 kvm stora ”Siemensfastigheten” i Flemingsbergsdalen, Huddinge ifrån just Siemens. Efter att Månsbro Fastigheter gjort flera uthyrningar återstår nu endast en mindre del att hyra ut.

Moraberg

Därefter har man förvärvat 10 000 kvm beläget i Morabergs industriområde i Södertälje av Telge Fastigheter. Månsbro Fastigheter kompletterade beståndet med ytterligare 10 000 kvm i Södertälje Södra i en affär med fastighetsbolaget Svevax. Båda dessa fastigheter ligger strategiskt bra, nära motorvägarna E4/E20, tågförbindelser och bussar. Detta är i huvudsak kommersiella lokaler, utbildningsdito och kontor och kan beses på Månsbros hemsida www.mansbro.se

Vill utöka

– Vi samarbetar gärna med lokala entreprenörer i fastighetssammanhang och detsamma gäller för våra andra verksamheter i koncernen, inCup (tidigare JEDE) som sysslar med försäljning av pausdrycker med maskiner samt SHARP Center Södertörn vars huvudsakliga fokus ligger på försäljning av kontorsutrustning och kassasystem. SHARP Center Södertörn har också direktförsäljning av lösa artiklar till kontoret på utställningen på Hantverksvägen 10 i Södertälje, där även inCup och Månsbro Fastigheter har kontor och showroom. Månsbro Fastigheter vill utöka beståndet och scannar hela tiden av marknaden. I fokus finns kommersiella fastigheter, men bolaget utesluter inte att åter förvärva i bostadsfastigheter.

– Ingen vill göra dåliga affärer, men det måste gå rätt till säger Lars-Åke. De senaste åren har vi ökat mycket i omsättning samt fastighetsvärde och så skall vi fortsätta även framöver. Vi har större intressenter som Siemens, LKAB, Södertälje och Huddinge kommuner samt Arbetarnas Arkiv och Bibliotek som stora och långsiktiga hyresgäster och det är ju naturligtvis roligt och hedrande att de väljer Månsbro som samarbetspartner!

– De som väljer Månsbro Fastigheter, antingen som hyrestagare eller i en fastighetsaffär ska göra det utifrån att allt går rätt tillväga och att man får ett professionellt och trevligt bemötande, avslutar Per-Axel. I en bra affär skall alla parter vara nöjda!